ISO 90003

Definitii certificare ISO 90003

Metricile de calitate din timpul functionarii

Metricile de calitate din timpul functionarii sunt folosite pentru a monitoriza si a masura cat de eficace si cat de sigur satisfac produsele software nevoile utilizatorilor. (standardul ISO 90003 pentru managementul calitatii software).

definitie ...

Elementul software

Elementul software – Un element software este orice parte care poate fi identificata intr-un produs software.

definitie ...

Structura de impartire a sarcinilor

Structura de impartire a sarcinilor (Work breakdown structure – WBS) Structura de impartire a sarcinilor (WBS) reprezinta fundamentul planificarii proiectului. WBS este folosita pentru a imparti proiecte complexe in faze si sarcini amanuntite; ea defineste adesea rezultatele specifice si rezultatele scontate.

definitie ...

Testele de sistem si de unitati

Testele de sistem Testele de sistem examineaza sistemul software complet. Testele de unitati Testele de unitati sunt teste independente ale componentelor software. (ISO 90003 – Managementul calitatii produselor software)

definitie ...

Serviciile software

Serviciile software (iso 90003) sunt lucrari efectuate pentru a intretine produsele software. Serviciile software include activitati si indatoriri legate de dezvoltarea, mentenanta si functionarea produselor software.

definitie ...

Produsul software

Un produs software (conf. ISO 90003 – calitatea produselor software) este alcatuit dintr-o serie de programe pe computer. In plus fata de aceste programe, termenul de produs software mai poate include si procedurile asociate, documentatia si datele referitoare la respectivele programe. Un produs software poate face parte dintr-un alt produs software, poate fi folosit pentru […]

definitie ...

Replicarea

Replicarea (conform standardului ISO 90003, un standard international ISO pentru managementul calitatii produselor software) se refera la procesul sau actul de a copia un produs software de pe un mediu de stocare pe un alt mediu.

definitie ...

Lansarea

O lansare, conform standardului ISO 90003 pentru managementul calitatii produselor software, reprezinta o versiune specifica a unui element de configuratie care este facuta disponibila sau lansata cu un scop anume.

definitie ...

Testarea regresiva

Testarea regresiva se efectueaza pentru a ne da seama daca o schimbare aplicata unui software reprezinta un pas inapoi sau un pas inainte. Ea se foloseste pentru a determina daca o schimbare nu cumva aduce mai mult rau decat bine: daca acea schimbare duce la regres sau, dimpotriva, la progres. Testarea regresiva se efectueaza pentru […]

definitie ...

Testele de calificare

Testele de calificare (ISO 9003 – managementul calitatii produselor software) evalueaza produsul software complet inainte de livrarea lui catre client.

definitie ...