ISO 22000:2018
Categoria: ISO 22000
ISO 22000:2018 – Sisteme de management al siguranței alimentare – Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar
ISO 22000:2018 specifică cerințele pentru un sistem de management al siguranței alimentelor (SMSA) pentru a permite unei organizații care este direct sau indirect implicată în lanțul alimentar:
a) să planifice, să pună în aplicare, să opereze, să mențină și să actualizeze un SMSA care furnizează produse și servicii care sunt sigure, în conformitate cu destinația lor;
b) să demonstreze conformitatea cu cerințele legale și normative în materie de siguranță alimentară;
c) să evalueze cerințele privind siguranța alimentelor agreate de comun acord și să demonstreze conformitatea cu acestea;
d) comunicarea eficientă a aspectelor legate de siguranța alimentară părților interesate din cadrul lanțului alimentar;
e) să se asigure că organizația se conformează politicii sale de siguranță alimentară;
f) să demonstreze conformitatea cu părțile interesate relevante;
g) să solicite certificarea sau înregistrarea SMSA de către o organizație externă sau să facă o autoevaluare sau o declarație de conformitate proprie cu privire la acest document.