HACCP

Definitii certificare HACCP

Programele preliminare

Programele preliminare (PP) reprezinta conditiile pe care trebuie sa le stabiliti in cadrul lantului alimentar, ca si activitatile si practicile care trebuie intreprinse pentru a pune la punct si a mentine un mediu igienic. PP trebuie sa fie corespunzatoare si capabile sa produca produse finite sigure si sa furnizeze alimente sigure consumului uman. PP sprijina […]

definitie ...

Ce este HACCP

HACCP este un acronim al sintagmei Hazard Analysis and Critical Control Point (analiza riscurilor si a punctelor critice de control). HACCP reprezinta o metodologie si un sistem de management in acelasi timp. Ea este folosita pentru a identifica, a preveni si a controla pericolele sau riscurile care pot aparea in domeniul sigurantei alimentare. Sistemele de […]

definitie ...

Analiza pericolelor alimentare

Analiza pericolelor legate de siguranta alimentara Aceasta analiza se efectueaza cu scopul de a determina care pericole trebuie controlate, cat de mult control este necesar si ce combinatie de masuri de control ar trebui folosita pentru a fi siguri ca alimentele sunt sigure. In contextul standardului ISO 22000 (sectiunea 7.4), analiza pericolelor legate de siguranta […]

definitie ...

Planul HACCP

Un plan HACCP este un document scris care descrie modul in care dvs. planuiti sa gestionati si sa controlati pericolele referitoare la siguranta alimentara din organizatia dvs. Un plan HACCP contine cel putin urmatoarele informatii: 1. Punctele critice de control (PCC). 2. Pericolele care vor fi controlate la fiecare PCC. 3. Masurile de control care […]

definitie ...