Analiza pericolelor alimentare

Categoria: HACCP, ISO 22000

Analiza pericolelor legate de siguranta alimentara
Aceasta analiza se efectueaza cu scopul de a determina care pericole trebuie controlate, cat de mult control este necesar si ce combinatie de masuri de control ar trebui folosita pentru a fi siguri ca alimentele sunt sigure.

In contextul standardului ISO 22000 (sectiunea 7.4), analiza pericolelor legate de siguranta alimentara se efectueaza in urmatorul mod:
1. Identificati pericolele legate de siguranta alimentara din organizatia dvs.
2. Indicati cu precizie locurile unde poate aparea fiecare pericol.
3. Specificati nivelurile de pericol acceptabile pentru fiecare pericol in parte.
4. Evaluati fiecare pericol si hotarati cum sa il controlati.
5. Alegeti masurile de control potrivite pentru a controla pericolele.
6. Folositi PPO si planuri HACCP pentru a gestiona pericolele.

PPO reprezinta programele preliminare operationale.
HACCP reprezinta analiza riscurilor si punctelor critice de control.

Analiza pericolelor alimentare