Cerintele speciale

Categoria: AS9100

O cerinta speciala este o cerinta care se poate dovedi extrem de dificil de indeplinit. Cerintele speciale pot fi greu de indeplinit deoarece ele va forteaza sa functionati la limita capacitatilor tehnice sau procesuale ale organizatiei dvs. sau la limita capacitatii industriei dvs.

Fie dvs. puteti hotari ca o anume cerinta este speciala, fie clientii dvs. o pot face. Pentru a va da seama daca o cerinta este sau nu speciala, luati in considerare complexitatea si maturitatea produsului pe doriti sa il realizati sau ale procesului pe care doriti sa il implementati, ca si experienta din trecut a organizatiei dvs.

Atunci cand exista un risc ca organizatia dvs. sa nu poata indeplini o anumita cerinta speciala, este de dorit ca dvs. sa o includeti in procesul de management al riscului.

Nota: Elementele critice, cerintele speciale si caracteristicile cheie sunt concepte noi legate intre ele. Cerintele speciale va obliga sa functionati la limita sau in apropierea limitei capacitatii organizatiei dvs. De aceea, ele tind sa fie greu de indeplinit.

Cu scopul de a indeplini aceste cerinte dificile, este posibil sa fie nevoie ca dvs. sa gestionati cu grija elementele critice. Iar daca aceste elemente tind sa varieze, s-ar putea sa fie nevoie, de asemenea, sa le tratati ca pe niste caracteristici cheie pentru a putea sa le controlati.

Cerintele speciale