Pericolele legate de siguranta alimentara
Categoria: ISO 22000
Acestea reprezinta substante sau stari care ar putea cauza efecte adverse asupra sanatatii consumatorilor. Substantele se pot afla fie in interiorul alimentelor, fie pe acestea si pot fi biologice, chimice ori fizice. Mai mult chiar, starea alimentului insusi poate fi periculoasa.
Pericolele legate de siguranta alimentara (conf. ISO 22000) pot proveni si din furajele animalelor sau din ingredientele acestor furaje.De vreme ce acestea se pot transmite in alimente prin intermediului consumului de produse animale, ele pot cauza, la randul lor, efecte adverse asupra sanatatii.
Organizatiile care nu manipuleaza direct alimentele si furajele pot, de asemenea, compromite siguranta alimentara (iso 22000). Aici intra producatorii de materiale de impachetat, de agenti de curatenie si de alte produse care ajung in cele din urma in contact cu alimentele sau cu furajele. Daca asemenea produse au fost expuse unor substante periculoase si au venit in contact cu alimentele sau cu furajele, pot avea loc efecte adverse asupra sanatatii consumatorilor.